Sol, simning och Emma!

Imorse kom Emma hit, vilket var mycket kul! Vi chillade lite och åt lunch, och nu har vi vart och simmat också. Solen gjorde simningen otroligt najs! Däremot har solen sina nackelar såhär innan tävling. Hela dagen har jag varit frestad att ligga på stranden och sola, men det går ju inte om jag vill simma fort i helgen (vilket jag såklart vill). Så det får jag ta en annan gång i livet!

Snart åker vi ner på stan och käkar och tar en liten promenad. Mys pys!

All by myself

Hallååååå världen!
Just nu skriver jag från lite varmare breddgrader: España!
Jag är nämligen i Barcelona, helt ensam för tillfället. Lite läskigt, men också rätt skönt. 
Det är så varmt så jag inte vet var jag ska ta vägen, och inte har jag något vatten på hotellrummet heller. Men jag ska väl kanske inte klaga ändå, livet leker.

Imorgon kommer Emma hit, vilket ska bli såhär
|---------------------------------------------------------------------| kul! 
Då blir det simning och säkerligen lite (eller mycket) shopping och så. Härligt härligt!



Euphoria

Jag har haft ett par mycket bra dagar nu på sistone, med fint väder, skolledigt och trevligt folk! Och kanske lite för mycket ätbart...
Sen så vann ju Sverige Eurovision Song contest också, vilket jag tycker var grymt!
Idag har jag solat och pluggat, vilket förhoppningsvis ska ge resultat på slutprovet i kemi som jag ska skriva på tisdag. Imorgonkväll har jag ingen simning heller, vilket passar perfekt. Det innebär ju mer tid till att bli lite smartare!


Cute-001_large

Solfredag

Idag är det fredag och alla mina lektioner är inställda för att lärarna rättar nationella prov. Därför ligger jag nu på altanen och jobbar på att bli lite mindre spökblek. Kan behövas. 
Förresten så åker jag till Barcelona om 5 dagar. Det är najs med utomlands och det är najs med tävling. Och så får jag ju träffa Emmaaaa.
Woop woop

Stel som en pinne

Igår såg jag ut som någons farmor när jag gick. Idag är det om möjligt ännu värre. Stelare och ömmare ben/höfter får man leta efter. Men träning ger ju resultat, så det blir nog bra.
I alla fall så simmade jag några helt okej 75:or max uppifrån idag, åtminstone med tanke på gårdagens träning.

Jag har dessutom skrivit det nationella provet i matte idag, så nu kan jag tagga ner lite med livet. Har bara ett prov kvar innan lovet, och två små inlämningsuppgifter. Om en vecka går jag på sommarlov och drar till Barcelona för att tävla. Tävlingen går i bassängen på bilden.
Hoppas det blir bra väder också, så de öppnar upp taket. Då känns arenan lite coolare!


Triathlon?

Idag har jag gett mig på någon slags mini-triathlon. Inte på riktigt kanske, men nästan.

Först simmade jag 5000 m inklusive 30x100 fart 3 i morse, vilket var galet jobbigt. Sen cyklade jag som en dåre till skolan för att hinna i tid. På idrotten hade vi sedan ett löptest där vi skulle springa så långt som möjligt på 12 minuter. 

Efter löptestet föll jag ihop i en hög på marken, och nu är jag tröttare än någonsin i benen. Eftersom jag inte har sprungit i stort sett över huvud taget sedan jag senast gjorde löptestet (i höstas) så kan jag knappt gå såhär i efterhand. Ser lite ut som någons farmor...

Plugg i solen

Hela dagen har jag spenderat med matteboken ute i solen. Det är nationella prov på onsdag och jag har planerat att få bra betyg. Så det är bara att kötta på!
Jag fick hjälp av en snäll granne också, som kom och satte sig bredvid mig och snackade lite. Han var en väldigt trevlig prick, och han lyckades faktiskt hjälpa mig med några tal i boken. Tacka vet jag schyssta grannar!
Och tacka vet jag solkräm. Har faktiskt inte bränt mig så farligt idag heller. Nice!
4879633792_06b6ee30e3_z_large

¡Hola amigos!

¡Me gusta el sol!


Och ja, shiiiit vad grym jag är på spanska. Måste ju öva inför i höst...

The end is close



6 dagar i skolan är det enda som står mellan mig och sommarlov.
När jag kommer hem från Mare Nostrum så är det nämligen bara avslutningen kvar.

Underbart är ordet!

A nice evening

Igår kväll efter träningen träffades vi simmare för att grilla och ha det trevligt. Det hade vi också. Kylan ute tvingade oss in till Jennie ganska direkt efter att vi ätit klart, men det gjorde ingenting för där hade vi det väldigt bra. Musik och snack kan knappast gå fel.
Däremot blev vi "utslängda" ifrån Jennies lägenhet, då hon ville sova. Och inte en gång heller, utan två... Hehe...

Vi tog oss över till andra sidan gården och spenderade resten av kvällen hemma hos Sundin, där vi hade det precis lika trevligt som hos Jennie!

En bra kväll helt enkelt!

17 maj

Vet ni vad?
Idag har jag firat Norges nationaldag! Eller nej det har jag inte gjort. Varför skulle jag det liksom?

Men i alla fall så kan jag ta och dra en norgehistoria i deras ära:

Norrman 1: Tänk att i USA blir en person överkörd varje kvart.
Norrman 2: Oj, gud vilken otur han måste ha...

Okej, den var inte särskilt rolig, men det finns säkert nån liten filur där ute som skrattar åt den.
Alltid finns det någon att glädja!

Härligt härligt

Just nu mår jag jävligt bra faktiskt!
  • De nationella proven den här veckan har gått okej/bra (spanska och engelska), vilket såklart känns skönt.
  • Jag har insett att jag bara har 6 skoldagar kvar innan jag tar sommarlov lite före alla andra...
  • ... och åker till Barcelona och Canet för att tävla!
  • Jag persade på 50 fjäril på träningen idag: 30,88.
  • Vi grillade med skolsimmarna ikväll, vilket var både gott och trevligt!
  • Jag har just kirrat en veckas sommarjobb! (även om jag gärna hade velat ha två veckor...)
  • Jag är ledig i 5 dagar nu!
  • Imorgon kommer världens bästa Sara hit!
Om inte det här är en otroligt trevlig punktlista så vet jag inte vad trevligt är! Förresten så bad just mamma mig att gå och köpa choklad... Till henne eller till mig undrar jag? Hon gav mig pengar för det i alla fall...
Mmmmmmmmmarabou!

Byxproblem

Jag fick just en fråga om hur många byxor jag har spräckt egentligen. På det kan jag svara:

Jag har haft sönder alla mina svarta jeans jag någonsin har haft. Dvs fyra par...
Jag har stuckit fingrarna rätt igenom tyget när jag har dragit på mig byxorna, jag har råkat slita loss såna där hällor där man har skärpet, jag har cyklat sönder två par byxor (cykelsadeln har slitit på tyget) och jag har spräckt en dragkedja så att den inte har gått att fixa. Känns bra.

Idag köpte jag i alla fall ett par nya svarta jeans, plus att jag bytte ut min cykelsadel, eftersom det är den som har slitit på de två senaste paren jeans jag har haft sönder.
Hoppas att det blir bättre nu. Jag har inte råd med fler byxor!

Good day

Jag har haft en mycket bra dag idag! 
Att få spendera en dag med världens bästa vän Johanna på ett ställe där det finns shopping... det är rätt svårslaget. Men det kunde bli bättre, ja. Jag handlade nice grejer, jag fick äta godis och jag var allmänt happyface idag. Riktigt skönt. 
Sen finns det ju nackdelar som t.ex. att jag blev tvungen att städa badrummet eller att jag spräckte mina enda par svarta jeans... Det andra paret jag spräckte på en månad, på samma ställe dessutom. Jäkla cykelsadel...

Bossen har dessutom sagt "mohahahaha" om simpasset imorgon vilket ger mig små mardrömmar. På dagtid. Men jag lär ju överleva, jag får tänka på att det är återhämtningsvecka nästa vecka. Wohooo!

Snart sommarlov

Hann jag hem till Grey's eller? Såklart jag gjorde. Det blev lite stressigt, men äsch, det var värt det!

En sak som slog mig idag är att jag bara har 12-13 skoldagar kvar på Celsiusskolan innan sommaren. Sen kommer jag inte se skymten av Celsius på över ett år. Otroligt skönt. Men också lite konstigt.
Sen kan jag inte riktigt förstå att jag har sommarlov snart. Uppskattar sommarlovet mer och mer för varje år. Underbart är det!
Lääängtaaar!

Tumblr_m3rn7co7ug1qmvys6o1_500_large

5515739467_05897d50b4_z_large

Tumblr_llradybyly1qhysoso1_500_large

Skynda, skynda

Igårkväll simmade jag ett sjukt jobbigt pass i långbana. Men det gick okej, och nu är jag fullt levande igen, även om jag ett tag trodde att jag var död...

Dagens mattelektion blev inte så seriös om jag får säga det själv. Vissa ägnade sig åt snack, andra åt att testa synen och vissa låg på bänkarna... 
Hej Frej, fina kallingar! :)



Dagen blev annars mycket kort, jag slutade vid 12 och åkte hem för att chilla ett tag. Tiden försvann (hur vet jag inte) och nu är det dags för mig att åka och simma. Under tiden så får ni lova att hålla tummarna för att jag hinner hem igen till Grey's Anatomy! Lova, lova, lova!

Jöns

Så hette grundaren av Upsala Simsällskap. Intressant va? Nej, jag tänkte väl det. Det jag ville ha sagt är att så heter också tävlingen jag simmade i helgen.

Om jag ska säga något om simningen över huvud taget så får det bli kortfattat. VÄLDIGT blandade resultat blev det!

Jag hade åtminstone sjukt trevligt i helgen! Nästan alla US-are var på plats, till och med Mårten hade lämnat Luleå och åkt ner hit till Uppsala. Masters-simmarna var med också. Julia och Felicia kom och kollade. Paulina har börjat simma igen fast här Harnäs (och simmade asbra efter bara 2 veckors träning!). Sara var här. Visbysimmarna också. Och några blivande Celsiussimmare kom hit. Det var BÄST helt enkelt!

Den gångna veckan

En hel vecka har gått sedan mitt senaste blogginlägg. Tråkigt tycker ni, läskigt tycker jag.
Jag skulle kunna skriva en hel uppsats om min resa till Luxemburg, om valborg och om skolveckan som har varit. Men jag drar det lite kortfattat istället. Eller nej, det blir nog en uppsats ändå... Varsgoda:

Luxemburg:
Resan började på onsdagen klockan 06:30 med en biltur till Arlanda. Vi som befann oss i bilen var jag, Linnea, Sean och Bossen (och seans pappa). Från Arlanda flög vi till Kastrup, och väntade där i 5 timmar innan vi flög vidare till Luxemburg. Födelsedags-Niclas från Visby var med oss också vid det här laget. Kul! När vi kom fram mötte vi upp med resten av Visbygänget och åkte och simmade in.
Dagen därefter gick vi på stan. Där kollade vi i affärer, turistade med kameror och lärde känna varandra lite bättre. T.ex. så upptäckte vi att Oskar verkar gilla bröst...



Vi fick också se den stora dalen mitt i stan (tro mig, dalen är muy grande). Där låg också en fin trädgård (förmodligen ännu finare på sommaren?).


På fredageseftermiddagen började tävlingen. Jag simmade sådär får jag väl säga, men de andra gick det bra för! Tävlingen fortsatte under helgen, och det bjöds på långa och sega pass trots att det var väldigt folktomt på arenan. Vissa lopp gick dåligt, andra gick sådär och några gick rätt så bra. Höjdpunkten för min del måste nog ha varit 50 bröstsim och de oväntade prispengarna som ingick i vinsten i den grenen! Mycket trevligt.
Något annat trevligt var att många personer Sum-Sim-kvalade under tävlingen. Linnea bland andra, och några Visbysimmare. Kulkul!

Söndagskvällen bjöd på flera hysteriskt roliga uttryck och kommentarer, och en hel del roliga gångstilar, miner, skatt m.m. Jag har nog aldrig garvat så mycket som jag gjorde åt Linnea den kvällen. Tack Linnea, för att du bjuder på dig själv! Underbart! Dessutom hamnade några av oss i ett litet "måste-gömma-oss-för-coachen-drama", vilket var väldigt onödigt, men också väldigt kul och något att skratta åt såhär i efterhand.

Hemresan skedde på valborgsmorgonen (måndagen för er som missade det...) och efter en 500 meter lång (eller kort?) promenad från hotellet till flygplatsen så hoppade vi på flyget till Kastrup. Vi kom hem till Arlanda igen någon gång runt halv 4-tiden och där sa vi hejdå till Niclas och sen begav vi oss mot Uppsala igen.



Helgen var otroligt rolig och trevlig på alla sätt och vis och jag hoppas verkligen att det blir fler sammanslutningar mellan Uppsala och Visby.

Valborg:
Direkt när jag kommit hem från Luxemburg gjorde jag mig i ordning och käkade mat och sen åkte jag ner på stan för att fira valborg. Jag hann spendera ca 10 korta minuter på stan innan jag, Johanna och Nathalie tog en långpromenad hem till Nathalie. Kort därefter åkte vi till kasen i Gamla Uppsala och myste där resten av kvällen.



Det bjöds på många skratt, mycket prat och diverse andra roliga saker. Det smälldes många (läs supermånga) fyrverkerier också, vilket såklart är standard i Gamlis på valborg!



Trött som jag var efter en helgs tävlande och en lång dags resande så åkte jag hem tidigt, redan vid 23:00, för att sova.
En väldigt lyckad kväll blev det tillslut och jag är glad att jag dissade mammas förslag om att stanna hemma med familjen. Inte en chans att det hade kunnat bli lika bra som jag hade det med Johanna och Nathalie (och några till).

Veckan:
Resten av veckan har bjudit på sol, brända axlar, nationellt prov i engelska, uppsatsskrivande och lite för lite simning. Nu i helgen ska jag tävla här hemma i Uppsala och det ska bli kul. Då får jag chansen att träffa ännu lite fler trevliga personer. Mårten är hemma, Paulina har börjat simma igen (fast för Harnäs, den jäveln...), Sara kommer hit och Visby-gänget med. Kan det bli bättre? Knappt. Men ändå ja, det kan bli bättre. Man får inte glömma bort att jag simmar i världens bästa elitgrupp också. Svårslaget!

RSS 2.0