I came home

Oj så länge sedan det var nu. Eller egentligen har det bara gått en vecka, men det har nog faktiskt varit den längsta veckan i mitt liv.

Mina sista dagar i Spanien var underbara. Födelsedagen på torsdagen kan ni läsa om i föregående inlägg. Under fredagen sa jag hejdå till alla i skolan, packade väskorna och tog en galen panik-springtur längs med stranden i bikiniöverdel och shorts. Jag hade nämligen lite bråttom till Miramar där jag skulle träffa Emma, Bella och Madde för att se på bio. Det gick ingen bra film på engelska så istället blev det en liten shoppingrunda och en (för min del) sista och alldeles underbar kväll i Fuengirola. Oj vad jag saknar vädret och vännerna där kan jag säga! 

Lördagen spenderade jag på flyget hem. Det var underbart att mötas av Pierre, mamma och pappa på flygplatsen på eftermiddagen. Äkta lycka.
Sedan dess har jag hunnit med massvis med saker. Jag har hunnit simma 7 simpass, jag har hunnit spendera en del härlig tid med min kärlek, jag har börjat på Celsius igen i N11a, jag har hunnit inse att jag ville byta till natur-sam istället, jag har hunnit byta till natur-sam-klassen N11b, jag har hunnit ha en studiedag och jag har hunnit plugga massor.
Det är nämligen så att jag ligger ungefär 4-5 veckor efter i skolan i varenda ämne. Men det ska jag se till att plugga i kapp så gott det går nu i helgen. Kul liv, I know. Men det var så värt tre veckors "semester" i Spanien!

Min födelsedag

Ojojoj en sån härlig dag jag har haft!
Imorse fick jag äntligen öppna presenten från Pierre, och gud så glad jag blev! Ett superfint halsband fanns det där, och världens gulligaste kort. Lycka!
Skoldagen varade i två timmar och efter det bakade jag och och Emma två kladdkakor i skolans hemkunskapskök. Eller egentligen slutade det nästan som två smetar? Muy kladdiga kladdkakor!
Dessa käkade vi på stranden tillsammans med Alva, Bella och Madde. Eller nej, vi åt bara en faktiskt. Men that's not the point. Poängen är att jag hade en sjukt bra dag på stranden med sjukt bra folk. Galet faktiskt! Och bra väder med. Surprise!
Senare pratade jag med mina föräldrar och tillsist fick jag en mumsig middag av min värdfamilj. Mycket mycket nice! 

 
 

Strandhäng och födelsedag

Jag skrev ett inlägg igår, men det har såklart försvunnit av någon anledning. Great.
De två senaste dagarna har jag varit på stranden efter skolan och pluggat lite. Biologi igår och fysik idag. Vädret var det lite sisådär med igår, men idag var det klart bättre. Me gusta!

(Notera färgskillnaden under foten jämfört med på benen. Det betyder att jag är mindre blek än vanligt. Tjohoo!)
 
 
Simningen ikväll var jobbig, men det var väl kanske bara bra för mig. Jag måste komma igång på riktigt snart, jag känner att jag har halkat lite efter på den fronten också! Men en sak som är nice är att nu när jag åker hem till Sweden igen så får jag simma världskuppen. Det blir gött!

Imorgon firar jag (och förhoppningsvis några andra också) min födelsedag! I morgon bitti ska jag öppna en present som har legat här orörd i en låda under tre veckors tid nu. Att den är från Pierre gör mig inte mindre otålig om man säger så. Kan inte väntaaaaa!
Jag börjar skolan 10.00 och slutar 12.20 och efter det blir det kladdkakebak med Emma och ett par till på skolan. Sen ska vi äta kakan/kakorna på stranden (om solen skiner, vilket den borde göra) och ha det allmänt gott under eftermiddagen. Det kommer bli nice! Dessutom har jag fått välja middagsmat också. Blir nog en gooo dag det här ^^

Mina planer

Nu kommer stunden ni alla har väntat på. Okej, ni kanske har glömt det, men jag har berättat att jag har haft ett par problem här nere, med simning och skola.

Jag tycker inte att kursuppläggen på skolan ser bra ut, jag gillar inte stämningen, jag gillar inte vissa lärares beteende mot eleverna då de får mig att känna mig som att jag vore 12 år gammal. Skolmaten smakar piss, lektionerna är kaos och delar av klassen lämnar klassrummet mitt i lektionen för att gå och göra annat. Lite som början av högstadiet ungefär.
Simklubbens bästa grupp består av ca 20 simmare mellan 12 och 16 år ungefär. Vissa simmare gör runt minuten på 100 fritt, men andra gör som bäst 1.14. Är det ett skämt eller? De tränar hårt, de simmar 6000-8000 meter per pass men de har nästan ingen teknikträning över huvud taget. Inte riktigt min grej. Jag behöver feedback i simningen.

Men tro inte att mitt liv suger för det. Jag har en lösning på la problema. Jag ska åka hem till Sverige igen. Redan på lördag klockan 12.10 går flyget!

Jag har lärt mig otroligt mycket ändå under de (snart) tre veckorna som jag har varit här. Jag har fixat och donat med ansökningar och mailat klubbar hit och dit, jag har sett till att jag kunde läsa specialidrott här. Jag har uppfyllt en dröm som jag hade, även om det visade sig sen att det inte var det jag ville riktigt.
Jag har lärt mig jättemycket spanska, jag vågar numera prata språket och jag vågar försöka även om jag tror att jag säger fel. Jag har sett hur man firar födelsedagar här i Spanien (åtminstone i min familia) och jag har sett hur man lever som spanjor/spanjorska. Jag har dessutom provat massor med spansk mat och lärt mig hur de spanska matvanorna ser ut. Jag har lärt mig hur man hanterar en ettåring och jag har fått se när Daniel har vuxit från att knappt kunna gå ens om man höll honom i båda händerna till att han kan gå nästan helt själv. Jag har fått träffa nya människor och jag har lärt känna en ny stad. Jag har fått känna på hur det är att kunna gå ner till stranden direkt efter skolan. Jag har blivit lite mindre blek än vanligt också.
Det finns så många positiva saker att nämna om den här resan, även om det trots allt slutar med att jag åker hem.

Jag åker hem av flera anledningar och jag gör det för att det är det bästa för mig. Nu har jag upptäckt vad jag vill ha och inte, jag har insett vad jag behöver i livet och vad som är viktigt för mig. Lära mig spanska bättre och se mer av Spanien, det kan jag göra en annan gång i livet! 
Nu först blir det hem till goa Sverige!
Adios!




Sa du strand?

Nej, kanske inte. Men det gjorde jag!

Emma och jag har chillat i sanden och i havet idag och dessutom tog vi en god lunch tillsammans också.
El dia fue muy bien, om det nu är så man säger.




Málaga

Jag spenderade större delen av den här dagen i Málaga. Jag, Isabella och Madeleine hängde med ett gäng från skolan till provinshuvudstaden för en liten stadsvandring, vilket var mysigt men lite lökigt. Här är några bilder:



 
 
 





Lev i nuet!

Hej kärt folk!

För tillfället har jag ett par stora problem här i Spanien, och de är sådana saker som inte riktigt går att lösa. Därför ska jag om ett par dagar berätta lite mer om mina planer och sånt. Ska bara tänka lite mer och snacka med ett par mycket viktiga personer först!
Nu tar jag en dag i taget här och ser vad som händer. Strax blir det simning, senare ikväll väntar ett mycket efterlängtat pojkvänsskypeande och imorgon ska jag till Malaga med det goa skolfolket. Resten av helgen blir en plugghelg.


En första dipp

Hej och hallå!
Nu tänker jag inte vara som alla andra bloggare och skriva "ååååh jag hade en sån himla bra dag idag, jag handlade det och det, fick så många gåvor och så mycket pengar, och jag fick massor med fina kommentarer av mina fans".
För så är det inte. Absolut inte.
Idag gick jag in i väggen, redan. Har bara varit här i Fuengirola i två veckor, men eftersom jag började resan med lite problem att lösa och med en mega-förkylning i bakfickan så fick jag en lite sämre start här än de flesta andra.
Det är simnigen och schemat som inte riktigt känts bra. Inte själva arbetssättet i skolan heller, det känns som att det inte är nåt för mig. Idag satt jag i tre timmar med Lisa (ansvarig för gäststudentverksamheten på skolan) och bara grät ut alla känslor. Jag har långa skoldagar att kombinera med simningen som jag ännu inte löst helt (vilket är det jobbigaste då det är en sjukt stor del av mitt liv), skolmaten suger, jag har varit trött idag, jag har haft fem intensiva lektioner under dagen, allting här är nytt, jag fick läxor att göra, det är svårt att kommunicera i hemmet, det finns ingen att riktigt prata med. Droppen gick när jag fick ha världens mest värdelösa biologilektion. 

Jag struntar därför i simningen idag och bara lugnar ner mig och smälter allting. Det känns redan mycket bättre nu. Jag gjorde en endaste liten ändring i sim-schemat och efter det känns allt mycket bättre. Nu är jag taggad på att börja köra på riktigt här. Jag börjar med lite plugg nu ikväll och från och med imorgon så kör jag på med mitt ordentliga schema, skola och simning! 

"Yeah, you bleed just to know you're alive!"


Skypedejt

Jag har varit här i Spanien i 11 dagar nu. Det känns som mycket längre tid men samtidigt som mycket kortare. Jag har det så bra här, men jag längtar redan hem till mina favoriter!
Igårkväll hade jag det superbra i alla fall. Då satt jag i samma samtal på skype i 450 minuter. Det är 7 ½ timme, och ändå var det jobbigt att lägga på. Så blir det när man pratar med de man älskar!


Miramar

Idag blev det shopping på Fuengirolas (eller Mijas egentligen) stora köpcentrum Miramar. Jag drog dit med Bella och när vi var där mötte vi även Madde.
Det var mycket trevligt och köpcentrat var asbra! Där fanns H&M, Zara, Bershka, Mango, Blanco m.m och en superbra butik där man kunde handla massa krimskrams för 1 €. Me gusta!
Jag kom hem med en hel del välbehövliga (och onödiga) grejer. Däremot köpte jag varken en väska eller shorts, vilket var de två grejerna jag åkte dit för. Hehe ajdå. Men det gör inget, det går att hitta senare. På marknaden kanske!




Simkaos

Simning är den största delen av mitt liv och simningen här är kaos. Slutsats: Mitt liv är kaos!

Klubben jag vill simma med tränar klockan 3 varje dag i Malaga. Ni kanske förstår problemet... Skolan slutar antagligen senare än så. Annars är klubben bra, de har bra simmare, bra landträning, bra bassänger (ute och inne), fri tillgång till ett bra gym och jag skulle kunna få simma där gratis (men jag måste betala tågkort till Malaga).
Klubben här i Fuengirola verkar inte lika bra och jag fick sanslöst konstiga vibbar därifrån idag. Tränaren kunde ingen engelska vilket gjorde att allting han sa blev väldigt oklart för mig. Simning på spanska är inte riktigt min starka sida ännu. De simmar väldigt långa pass här, och det tycker jag inte om. Det är inte enligt min plan att simma 6000-8000 meter per pass, men det kan jag prata med dem om så fixar det sig (sa en simmare i klubben som inte simmar så jättemycket heller). Bassängen är inomhus (tyvärr), men jag kommer också ha tillgång till gym, där jag dock bara får vara med en vuxen. Dessutom kommer jag behöva betala ca 350-400 kronor i månaden. Ingen stor summa, men ändå. Jag får helt enkelt se hur det blir efter att jag har fått mitt schema på måndag. Hoppas på något bra upplägg nu!

Sand, sand och sand

Frågar du mig om det är mycket sand här så blir svaret JA!
Det är sand på stranden (såklart), jag har sand i väskan, sand i håret, sand i bikinin, sand på golvet hemma, sand överallt! Lite jobbigt. Men det är ändå skönt att veta att man har stranden nära!

Idag köpte jag glass, vilket var väldigt gott. Senare stötte jag på ännu en cool sandfigur på stranden. Sjukt stor var den.



 
Imorgon åker vi upp i bergen med skolan för att ha lite lära-känna-grejer osv. Det ska bli kul. Är hemma igen på fredag kväll! See you!

Krokodiler och skor

Jag har haft en förfärlig bokinplastningsdag idag. Okej, överdrift, dagen i sig har egentligen varit mycket bra, men just de hemska lektionerna där vi skulle plasta in böcker sög. I övrigt så har jag äntligen fått något att göra. Det känns hemskt att behöva säga det, men plugg är något som jag faktiskt vill ha att göra med just nu. Jag tog hem ett par böcker att tjuvstarta pluggsäsongen med, men det blev aldrig av. Istället drog jag mig mot stranden för glassjakt. På stranden hittade jag coolaste sandkreationen så jag var ju bara tvungen att ta kort.



Sedan tog det mig en och en halv timme att ta mig in till stan trots de knappa 2 kilometrarna jag har att gå. Jag hann gå vilse två gånger och jag hann gå in på turistbyrån en gång innan jag hamnade rätt. Så kan det gå! Tillslut hittade jag i alla fall ett par ursnygga skor på nån affär som jag inte minns namnet på, och jag hittade till Bershka och Mango. På lördag hade jag tänkt att dra iväg till det stora köpcentret Miramar för lite shopping (eller kanske bara tittande) då jag ännu inte varit där. Det ska bli kul!




Beach party



Idag drog jag och familjen och några släktingar till stranden. Det borde bara ha varit att ta med sig en handduk och en liten väska och gå dit, men så var inte fallet. Här var det ett helt projekt innan väl kom till stranden. Mat skulle lagas, picnic-väskan skulle packas, parasoll, stolar och bord skulle tas med och sist men inte minst skulle det packas med ett partytält. Ja ni såg rätt, ett partytält. Sen tog vi bilen de 356 metrarna som vi har till stranden. Med all packning så kan jag säga att det var nödvändigt att ta bilen.
Det var nice i alla fall, men solen var inte min bästa vän idag upptäckte jag när jag kommit hem. Jag är sjukt bränd på ryggen, och det gör jätteont. Men sånt är livet. Det är första skoldagen imorgon också. 
"Hejhej, jag är en tomat, vad är du för nåt?"

Gästinlägg



Hejsan, Daniel här!

Jag är Linas värdbror och jag fyller ett år på måndag. Jag är väldigt söt och kan varken prata eller gå, men jag kan krypa väldigt snabbt. Jag är helt galen i motorljud. Jag älskar bilar och motorcyklar och det mesta som låter faktiskt. Jag gillar också att skriva på datorn eller "prata" i mammas skrutt-telefon.

När morfar bär mig så får han absolut inte sätta ner mig igen. Då gråter jag högt tills någon visar mig en bil eller något annat kul. Jag älskar morfar och vill alltid bli buren av honom!

Jag gillar också att äta. Det är kul att prova på mammas och pappas mat, men det bästa är att spilla mat över hela magen och bordet. Det är roligt när tallriken välter över soffan också. Då skrattar jag högt medan mamma och pappa skäller på mig. Jag gillar att äta mat sent på kvällen. Omkring 23 passar det bra att äta den sista måltiden för dagen. Sover gör jag inte förrän midnatt, och då skriker jag oftast lite först, bara för att irritera mamma och pappa.

När Lina kom hit i onsdags blev jag förvirrad. Jag tycker inte om Lina, för hon kan inte prata spanska ordentligt. Men hon är rolig när jag får skriva på hennes tangentbord på datorn eller när hon härmar mig. Då skrattar jag. Hon är också bra att ha, för hon hjälper mig ibland när jag tappar nappen. En dag kanske Lina och jag kan bli bra vänner! 

Nu ska jag följa med mamma, pappa och mina släktingar på bio, så jag måste gå nu. 
Hejdå!

Havsbad och svenskar

Nu har jag varit här nere i Spanien i ett par dagar, och allting blir bara bättre med tiden!
I torsdags åkte jag och min värdfamilj till Marbella för att fira min värdpappa Miguels födelsedag (som var på fredagen) hos hans släkt. Det var många nya namn och jag kommer inte ihåg ett enda av dem, men det gör inget. Det bjöds på helt okej mat (utan lök!) och jag hängde med ett par hundar och lite småbarn och så, och sen badade vi i poolen. Det var nice!

På fredagen åkte jag till Malaga för att träffa tränaren i simklubben där. Det gick bra, men det kan bli svårt för mig att simma med dem då de tränar redan klockan 15 varje dag. Det beror helt och hållet på mitt skolschema. Men det löser sig, det finns en klubb i Fuengirola också som visserligen inte är lika bra, men det är en klubb i alla fall! Och det finns en klubb i Mijas också som jag kan ta kontakt med. I värsta fall får jag simma själv, men bara jag får simma så är jag nöjd. Ska nog kunna peppa mig själv till något bra!

På fredagkvällen träffade jag Agnes som just hade kommit hit. Vi sågs en stund på stranden och så invigde vi havet genom att ta ett litet dopp. Det var lagom kallt och rätt stora vågor, men havet är havet om man säger så. Mycket nice!

Idag har jag varit på öppet hus på skolan och träffat lite svenskar! Alla var väldigt öppna av sig, men jag antar att det är så det blir när inga känner varandra. Det slutade med att vi blev ett gäng som drog till stranden och badade, solade och snackade en stund. Fyra tjejer från Uppsala och en från Örebro var vi. Kommer nog skriva mer om dem senare men jag kan ju introducera namnen nu åtminstone: Agnes, Alva, Amanda, (jag) och Sara. Mycket schyssta tjejer verkar det som! (Agnes känner jag ju redan)
Jag brände mig på en manet också, inte kul. Nu kommer jag inte våga bada mer, hehe.

Vi käkade lunch hos min värdmormor idag. Hon har också två svenska "värdbarn", men ett hade inte kommit dit än när vi var där. Den svenska tjejen som var där, Victoria, var snäll, men hade det lite svårt med språket. Stackarn, tänkte jag först, men egentligen... Det är ju hon själv som givit sig in i det här. Det blir nog bra tillslut.

Ikväll blir det någon slags "lära-känna-varandra-träff" för många elever på skolan. Det ska bli spännande!

Här är några bilder:











RSS 2.0